16-05-07

Slaan wij de handen in elkaar voor verdraagzaamheid ?

Hallo,

Maandag besprak het college van burgemeester en schepenen de feiten die zich hebben afgespeeld in Aartrijke tijdens de nacht van 5 op 6 mei 2007. Ze betreuren ten zeerste wat gebeurd is. De gemeente Zedelgem streeft naar een harmonieuze en respectvolle samenleving en verzet zich tegen alle uitingen van onverdraagzaamheid en elke vorm van zinloos geweld.

Er werd meerdere malen verondersteld dat het gemeentebestuur (met name de jeugddienst) de coördinatie van een actiedag of evenement of comité of campagne op zich zou nemen. Deze veronderstelling is verkeerd. Er zijn heel wat verenigingen die de handen wensen in elkaar te slaan en daarom is het ook aangewezen dat de coördinatie van een eventuele actiedag ook gebeurt door die verenigingen samen. Het gemeentebestuur wil in de gemeentelijke activiteiten ruimte reserveren voor initiatieven die verdraagzaamheid en respect onder de aandacht brengen. Daarnaast is het gemeentebestuur bereid om logistieke ondersteuning te voorzien bij de organisatie van eventuele evenementen in dit kader.

met vriendelijke groeten,
 
Melina Ziani
jeugdconsulente Zedelgem
 
Groenestraat 20
8210 Zedelgem
 
T: 050/288.602
F: 050/370.118
 

21:25 Gepost door Redactie: Dhr. DEBACKERE Christian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verdraagzaamheid |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.