02-12-06

Wie helpt Milana Samsonova ?

Wie helpt Milana Samsonova ? De bedoeling is zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen, zodoende dat zij alsnog een verblijfsvergunning kan krijgen.

Zo'n mensen zijn een voorbeeld van integratie en moeten we tenvolle steunen.

Laten we dit proberen op allerlei manieren ! Véél succes !

 

Christian christian_debackere@hotmail.com

 

 

,,Deze situatie is eigenlijk onmenselijk''
Stadsbestuur leeft mee met uitgeprocedeerde Milana

Brugge - De leerlingen van het Koninklijk Atheneum I betuigden gisteren hun steun aan laatstejaarsleerlinge Milana Samsonova, die samen met haar moeder terug moet naar Kazachstan. Hun beroep om een verblijfsvergunning te krijgen, werd immers afgewezen.

Leerlingen van het vijfde en het zesde jaar secundair van het Koninklijk Atheneum I Brugge-Centrum vertrokken aan de poort van het schoolgebouw, ingang Annunciatenstraat, en stapten naar de Burg. Daar ontvouwden ze verschillende spandoeken en maakten een grote cirkel op de Burg voor een sit-in .

Net als de directie van het Koninklijk Atheneum nemen de leerlingen het niet dat laatstejaarsleerlinge Milana Samsonova uit het zesde jaar Economie-Moderne Talen een half jaar voor ze haar humaniora zal beëindigen, samen met haar moeder het land uit moet.

Duimen voor oplossing

Kristin Froyman, directrice van KA I Brugge-centrum, en Samsonova overhandigden meer dan vierhonderd kopieën van handtekeningen aan schepen Jean-Pierre Vanden Berghe (CD&V). Namens het stadsbestuur drukte hij zijn medeleven uit. ,,Uw solidariteitsactie is ten zeerste gerechtvaardigd gelet op de termijn van de lopende procedure. De situatie is eigenlijk onmenselijk. Onze burgemeester zal daarom een schrijven richten aan minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (VLD) om begrip te vragen voor het lot van Milana en haar moeder. We duimen voor een oplossing'', sprak Vanden Berghe.

Bedoeling is dat de leerlingen dit weekend nog een hele reeks handtekeningen verzamelen. ,,We hopen er tegen maandag zo'n tweeduizend te hebben'', aldus Froyman. Maandag trekt een delegatie van het Koninklijk Atheneum I samen met Samsonova naar het ministerie van Binnenlandse Zaken om de verzamelde handtekeningen af te geven.

 Stefaan Van Volcem02/12/2006

08:04 Gepost door Redactie: Dhr. DEBACKERE Christian in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: milana samsonova |  Facebook |

Commentaren

Ik heet je hartelijk welkom in de wondere wereld der bloggers!

vriendelijke groetjes en nog een prettig weekend ;=)

Gepost door: Johnsatyricon | 02-12-06

De commentaren zijn gesloten.