02-12-06

Brouwerij de Leeuw:

nu_aartr

 

GESCHIEDENIS VAN DE BROUWERIJ DE LEEUW IN AARTRIJKE
Dit boek verscheen ter gelegenheid van de voltooiing van de restauratie van de voormalige brouwerij door de gemeente Zedelgem. Dit pareltje van industriële archtectuur is sinds 1997 een beschermd monument. Het gebouw krijgt nu een nieuw leven als gemeentearchief, erfgoedhuis, culturele ontmoetingsruimte en administratief centrum voor de deelgemeente Aartrijke.
Drie families brouwden tussen 1854 en 1916 in de brouwerij De Leeuw: de families Vandewalle, Nevejan en Depuydt. Intussen evolueerde het brouwerijwezen in België onstuitbaar van ambacht naar industrie.
Dit boek is enerzijds een nuchtere geschiedenis, gebaseerd op minutieus bronnenonderzoek, anderzijds leest het als een meeslepend verhaal over de opbouw, bloei en teloorgang van een familiebedrijf.
De auteur, Johan Braet (°1962, licentiaat moderne geschiedenis), is als archivaris en erfgoedzorger werkzaam bij de gemeente Zedelgem.

Geschiedenis van de brouwerij De Leeuw in Aartrijke
Johan Braet, archivaris te Zedelgem
2006 - Uitgave Gemeente Zedelgem / Grafische vormgeving en druk: Goekint Graphics N.V., Oostende
138 pagina's
Prijs € 8,00
Meer informatie: www.zedelgem.be

22:56 Gepost door Redactie: Dhr. DEBACKERE Christian in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: brouwerij |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.